Padisák Mihály író, szerkesztő, rádiós újságíró 1930. június 13-án született Budapesten. Apja asztalossegéd, anyja varrónő volt. A betűvetést az erdőkertesi kis falusi iskolában tanulta. Egyetemi hallgatóként, majd külkereskedőként bejárta Európát. Hazatérve kezdett el írni. Majd a Magyar Rádiónál az Ifjúsági Osztály szerkesztőjeként dolgozott. Ő honosította meg a vetélkedős rádiójáték hazai műfaját. A magyar rádiózás egyik legnépszerűbb és leghosszabb ideig tartó műsora - Miska bácsi levelesládája – is a nevéhez fűződik.

Ifjúsági regényeinek visszatérő alakja Kanóc, akinek kalandjait több művében is megörökítette. Szépirodalmi munkái mellett megannyi játékkal kapcsolatos könyv összeállítójaként is számon tartják.

 

Könyvtárunkban a következő műveit találjátok meg:

-         Éljen a száműzetés!

-         Kanóc, az életművész

-         Mindenki játékoskönyve

-         Játsszunk együtt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eotvoskonyvtar.blog.hu/api/trackback/id/tr224090111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása